SLATINA 2019.

Ronilačka atrakcija u centru Slatine

U sklopu bogatog programa povodom Dana grada Slatine, projekt Pogled u plavo koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio čari i ljepote ronjenja ovog vikenda je gostovao u Slatini.
Veliki broj Slatinčana imao je jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i u potpuno kontroliranim uvjetima u samom centru Slatine na Trgu Svetog Josipa, a sve u organizaciji Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine te uz podršku Agencije Promocija ronjenja.
„Pogled u plavo jedan je od  programa kojim obilježavamo Dan grada Slatine koji se proteže već treći vikend i izuzetno nas raduje što smo imali priliku za naše građane organizirati besplatna probna ronjenja i pružiti mogućnost svim posjetiteljima i građanima Slatine da se okušaju u ronjenju, a ujedno mogu pogledati i podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena“, rekla je Sanja Mrzljak Jovanić, zamjenica gradonačelnika grada Slatine.
Slatinčane je oduševila mogućnost ronjenja u njihovom gradu te je preko 250 osoba besplatno zaronilo u montažni bazen uz stručni nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko (vatrogasci ronioci).
„Vrlo neobično iskustvo, samo je potrebno slušati upute instruktora ronjenja i iste primijeniti pa se tada možete opustiti, a mogu se vidjeti i prekrasne slike“, rekla je Tatjana Lulić Prpić, posjetiteljica Pogleda u plavo u Slatini.
Nakon upoznavanja ronilačke opreme i osnovnih tehnika ronjenja te zarona u bazen posjetitelji su uživali u razgledavanju podvodne izložbe fotografija koje prikazuju ljepote hrvatskog podmorja, a za koje je zaslužan Marjan Radović dok su u večernjim satima zainteresirani posjetitelji imali priliku roniti uz rasvjetu i glazbu.

Za sigurnost svih početnika koji su prvi put zaronili pod punom ronilačkom opremom brinuli su se  instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko (vatrogasci ronioci).
Cilj gostovanja projekta Pogled u plavo u Slatini je približiti ronjenje i ponude u ronjenju ljudima te potaknuti čim veći broj osoba, a posebno najmlađe na bavljenje vodenim aktivnostima te da se uključuju u promotivne, edukativne i ekološke programe dok projekt Pogled u plavo promovira Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju i općenito ronjenje kao aktivnost.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.