SISAK 2019.

Ronilački vikend u Sisku

Ovog vikenda na sisačkom korzu bio je postavljen 10-metarski montažni bazen s podvodnom izložbom fotografija za koju je zaslužan hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji i građani Siska.
Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija Pogled u plavo održavala se je u organizaciji Grada Siska, a uz podršku Agencije Promocija ronjenja i Ronilačkog kluba Sisak dok je tijekom dva dana trajanja manifestacije zaronilo preko 200 osoba.
Brojnim posjetiteljima Pogleda u plavo Grad Sisak omogućio je da zarone bez naplate pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživaju u čarima i ljepotama koje ronjenja pruža.
„Projekt Pogled u plavo već treću godinu za redom gostuje u gradu Sisku uz nevjerojatan odaziv brojnih Siščana koji su se tijekom ovog vikenda imali priliku okušati u ronjenju, a sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Siska koji je omogućio probna ronjenja. Pogled u plavo jedini je hrvatski promotivno edukativan projekt koji promovira Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja te općenito ronjenje kao aktivnost kroz probna ronjenja za posjetitelje, a provodi se od 2010. godine te je do sada kroz projekt zaronilo preko 18 000 osoba, a veliki broj osoba se kasnije odluči i za tečaj ronjenja.Također nas izuzetno raduje i dugogodišnja suradnja s Ronilačkim klubom Sisak koji pruža podršku ovom projektu“, istaknula je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.
Kako bi savladali osnovne tehnike i vještine ronjenja, kraću poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, dok su članovi Ronilačkog kluba Sisak promovirali svoj rad, usluge i aktivnosti kluba.

„Pogled u plavo sjajan je projekt za promociju ronjenja obzirom da svatko ima priliku okušati se u ronjenju u potpuno kontroliranim uvjetima. Ronilački klub Sisak podržava ovakav način promocije te se vrlo rado odazivamo na ekološke, edukativne i promotivne projekte s obzirom da se bavimo rekreativnim ronjenjem, prvenstveno sportskim, a i podukom u ronjenju te trenutno imamo preko 100 članova.“, rekao je Mladen Horvatić, trener instruktor RK Sisak.
Ronilački vikend u Sisku i Pogled u plavo posebno je obradovao one najmlađe koji su dobili priliku prvi put upoznati se s ronilačkom opremom i disati pod vodom te je za njih ovo bilo nezaboravno i jedinstveno iskustvo.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.
Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.