POPOVAČA 2021.

Ljeto u Popovači počelo ronjenjem u centru grada

Ljeto u Popovači već četvrtu godinu za redom počelo je ronjenjem u sklopu projekta Pogled u plavo gdje su brojni građani, a posebno djeca uživali u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža pa su se projektu priključile i brojne sportske organizacije, a sudjelovali su u i prstići iz NK Moslavac koji su došli organizirano na svoj prvi zaron.

Povodom dana Grada Popovače uz bogati i zanimljiv program, Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućili su svojim sugrađanima i svim posjetiteljima Popovače da besplatno zarone na glavnom gradskom trgu u kontroliranim uvjetima pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Projekt Pogled u plavo ima za cilj promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, a manifestacija postaje sve poželjnija i kontinentalnom dijelu Hrvatske.

 „Izuzetno nas raduje što smo i ove godine ugostili Pogled u plavo u Popovači i kroz ovu manifestaciju obogatili ljetni program za naše građane i posjetitelje Popovače“, rekao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković te naglasio kako Grad Popovača ujedno i puno očekuje od kontinentalnog turizma s obzirom na tradiciju vinograda i klijeti te istaknuo  „Moslavački Škrlet“ koji se nalazi na zavidnoj vinskoj karti Republike Hrvatske, a ujedno je istaknuo kako je i Lonjsko polje netaknuti dio prirode koji u budućnosti očekuje veliki broj posjetitelja te ima veliki potencijal za razvoj kontinentalnog turizma.

 Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi te zaronom u bazen Pogleda u plavo, posjetitelji su uživali u razgledavanju podvodne izložbe fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i doprinosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

„Trudimo se organizirati što više aktivnosti za naše građane, pa tako i četvrti Pogled u plavo koji je vrlo uspješna manifestacija, a okuplja veliki broj zainteresiranih za ronjenje i promiče sportske vrijednosti zdravog života. Osim toga imamo i brojne druge sadržaje, a ove godine i  proslavu dana Grada Popovače te različite zabavne programe za djecu i manje koncerte“, istaknuo je Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja PSS asocijacije Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

„Nikad nisam ronio s bocom i baš mi je bilo jako lijepo i zabavno, vidio sam i školjke, a i jako neobično je disati pod vodom“, rekao je 8-godišnji Marko iz Popovače.

Projekt Pogled u plavo održavao se je u organizaciji Agencije Promocija ronjenja i pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

 Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se je Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta Narodni radio.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Promocije ronjenja www.plava-promocija.com dok su medijski pokrovitelji projekta SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, web portal Morski.hr http://morski.hr/ i Gorgonija www.gorgonija.com.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.