OREBIĆ 2019.

Ronilački vikend u Orebiću
okupio ljubitelje podvodnog svijet

Pogled u plavo koji kroz besplatna probna ronjenja promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju te je dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ponude u ronjenju, proteklog vikenda, 13. i 14. srpnja 2019., 60 nastup projekta održavao se je u Orebiću.

Tijekom uzbudljivog vikenda u Lučici je bio postavljen prepoznatljivi 10-metarski montažni bazen Pogleda u plavo s podvodnom izložbom fotografija, a svi zainteresirani posjetitelji imali su mogućnost nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi potpuno besplatno zaroniti u bazen projekta pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.
Zaronom u bazen posjetitelji su ujedno imali priliku uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

„Ronilačka sekcija Peliških jedara promovira ronjenje i odrađuje tečajeve ronjenja te sudjelujemo i u brojnim ekološkim akcijama, a osnovana je u sklopu PŠU „Peliška jedra“. Pogled u plavo je hvalevrijedan projekt koji podržavamo već petu godinu za redom u Orebiću gdje u sklopu projekta svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaroniti s punom ronilačkom opremom. Uvjeti u bazenu su idealni za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja i potpuno su kontrolirani uvjeti.“, istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

Osim ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ronjenju su se najviše razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron.
Prvi put sam danas ronila s bocom i maskom. Super mi je bilo i nije uopće teško, jedva čekam da ponovo idem ronit.“ rekla je 7-godišnja Petra iz Orebića.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.