RAB 2019.

Promocija ronjenja na Rabu

Neumorni ronilački tim projekta Pogled u plavo svojim četvrtim nastupom (6. i 7. srpnja 2019.) na Trgu Municipium Arba u starogradskoj jezgri grada Raba oduševili su mnogobrojne turiste i građane Grada Raba.
Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo koji je nosioc četiri Guinnessova rekorda otvorio je svoje plave dubine za preko 200 osoba.

Na radost najmlađih koji su s nestrpljenjem očekivali Pogled u plavo te na oduševljenje roditelja ronili su pod punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Razvojem ronilačke opreme te produživanjem turističke sezone ronjenje je aktivnost koja je u velikom porastu, a ujedno je nužno obratiti pozornost na sigurnost u ronjenju.
Hrvatska kao prepoznatljiva ronilačka destinacija s više od 100 ronilačkih centara bogata je lokacijama za ronjenje, a otok Rab je jedna od poželjnijih destinacija za ronjenje.
Organizirano i profesionalno na otoku Rabu djeluje nekoliko ronilačkih centara koji su ujedno i generator produžetka turističke sezone uključujući Kron Diving, Moby Dick, Mirko Diving centar i KPA Amfora koji u svojoj ponudi nude ronilačke izlete, škole ronjenja i probna ronjenja.

Kroz projekt Pogled u plavo koji je gostovao dva dana u Gradu Rabu promovirali su svoje aktivnosti i na način besplatnih probnih ronjenja za sve posjetitelje Pogleda u plavo.

Grad Rab i Turistička zajednica grada Raba prepoznaje ulaganje u promociju destinacije te sa svojom širokom promotivnom lepezom i kampanjama žele proširiti ponudu za konzumaciju destinacije.
Rab ove godine slavi 130 godina turizma, a jedna moderna i mlada aktivnost kao što je ronjenje uvelike je oduševila prisutne posjetitelje.

„Naša strategija turizma ide u cilju raznolike ponude i želje za cjelogodišnjim turizmom. Kroz naše marketinške aktivnosti na različitim manifestacijama i sajmovima odlučujemo se i za projekte promocije. Rab je prepoznatljiv po svojoj bogatoj povijesnoj baštini, a naša želja je spojiti prošlost, sadašnjost i budućnost u jedan prepoznatljiv brend. Sam Grad Rab je brend, a možemo se i pohvaliti sa 130 godina organiziranog bavljenja turizmom. Želja nam je da svaki turist koji dođe kod nas ponovi dolazak i u narednim godinama.“ kazao je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Kroz velike projekte i manifestacije kao što je Rabska fjera, jedinstvena u Hrvatskoj pa do bogate gastro ponude svatko na Rabu može pronaći nešto za sebe.

„Veseli me što se i ove godine projekt „Pogled u plavo“ kratko zaustavio i na otoku i gradu Rabu. Možda je dva dana prekratko da bi se svi zainteresirani okušali u ronjenju, ali vjerujem da u ovom dijelu turističke sezone ni tjedan dana ne bi bio dovoljan. Koliko je ronjenje zanimljivo za turizam otoka Raba, govori i činjenica da imamo čitav niz ronilačkih centara koji su odlično opremljeni, te većina radi tokom cijele godine, produžavajući time našu turističku sezonu. Ovo je posebna godina za turizam grada Raba, naime, slavimo 130 obljetnicu organiziranog bavljenja turizma, a upravo nas očekuje i osamnaesta po redu Rabska fjera, lanjski Turistički događaj godine Hrvatske. Vezano za produljenje sezone te obilježavanje velikog jubileja 130 godina turizma, i ove ćemo godine nizom manifestacija obilježiti i istaknuti najbolje što Rab nudi, kroz niz gastro, kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija. Posebno me veseli da je ove godine održan drugi po redu Underwater Photo Marathon Cup, međunarodno natjecanje u podvodnom fotografiranju, kojim osim što privlačimo ciljanu publiku ronioca – fotografa, radimo na podizanju svijesti očuvanju prekrasnog rapskog akvatorija i podmorja.“ istaknula je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

Tijekom dana gostovanja projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja, posjetitelji su zaronom u bazen imali mogućnost i razgledavati podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, a na raspolaganju svim početnicima u ronjenju bili su instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, uz podršku Grada Raba i Turističke zajednice grada Raba te u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.  

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.