VODICE 2019.

Ronilački spektakl na vodičkoj rivi

Ronilo se na vodičkoj rivi ( 29. i 30 lipnja 2019. ) već drugu godinu za redom u sklopu projekta Pogled u plavo, a preko 250 Vodičana i posjetitelja ove jedinstvene ronilačko edukativne manifestacije imalo je priliku potpuno besplatno zaroniti u montažni bazen projekta i uživati u svim ljepotama koje ronjenje pruža.

U organizaciji Agencije Promocija ronjenja te uz podršku Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica za sve posjetitelje bilo je organizirano besplatno probno ronjenje pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i iz stručni nadzor ronioca i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama  s ciljem uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica ulažu velike napore kako bi za građane i posjetitelje Vodica obogatili ljetni program.

„Raduje nas što smo domaćini već drugu godinu za redom projekta Pogled u plavo koji predstavlja promociju ronjenja i ponuda u ronjenju što je vrlo bitno za našu destinaciju, a osim promocije djelujemo i ekološki te smo ovog vikenda na području grada Vodica imali tri komplementarna projekta što uključuje i čišćenje otoka Prvića, a na koji se je nadovezao projekt Jadran bez plastike koji podržava Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica. Također nam slijedi Vodice Street Festival kada naše uličice ožive dječjim smijehom, predstavama, koncertima, radionicama, izložbama, lutkarskim predstavama, a ujedno će naši posjetitelji i građani imati priliku uživati  u ribarskim te klapskim večerima, a slijedi nam i 17 Vodički Jazz & Blues festival koji će trajati tri dana“, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednica grada Vodica.

Nakon kraće poduke o ronjenju i zarona u bazen posjetitelji projekta Pogleda u plavo razgledavali su podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Ovo je prekrasno iskustvo, nikad nisam ronio iako mi je to oduvijek velika želja. Danas sam imao priliku roniti zajedno sa svojim sinom koji se je posebno veselio zaronu. Doista je nezaboravno iskustvo“, rekao je 35-godišnji Ivan iz Zagreba.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, dok  su ronioci ronilačkog centra Vodice Dive prezentirali svoj rad, usluge i aktivnosti.

„Sa zadovoljstvom smo se priključili ovom hvalevrijednom projektu Pogled u plavo  koji promovira ljepote hrvatskog podmorja i svi imaju mogućnost okušati se u ronjenju te spoznati ljepote ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju, a ujedno sudjelujemo i u ekološkim akcijama čišćenja podmorja koje se provode svake godine“, rekao je Stipe Birin, instruktor ronjenja i vlasnik ronilačkog centra Vodice Dive.

Projekt Pogled u plavo odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju) , HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj -Lučko, a sve aktivnosti mogu se pratiti na BookNow 24 portal, https://www.booknow24.com/ dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr i službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja www.promocja-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com i web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.