POPOVAČA 2019.

Ronilačka atrakcija u Popovači

 

Uz bogati ljetni program, ove godine ljeto u Popovači počelo je besplatnim probnim ronjenjem na glavnom gradskom.trgu u sklopu projekta Pogled u plavo koji postaje atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske.
Brojni građani i posjetitelji Grada Popovače imali su jedinstvenu priliku tijekom dva dana  okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Promocije ronjenja, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu.što.boljeg.i.kvalitetnijeg-ljeta-u-gradu.
„Velika nam je želja bila da dovedemo Pogled u plavo u Popovaču kako bi približili ljudima ronjenje i pružili im mogućnost da spoznaju ljepote podvodnog svijeta i čari ronjenja, a ujedno kako bi i obogatili ljetni program za sve građane i posjetitelje Popovače. Ronjenje je doista posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje, a kroz ovaj projekt smo omogućili  djeci i mladima besplatna probna ronjenja i priliku da uživaju u ovoj doista prekrasnoj aktivnosti“, kazao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače.

Na glavnom gradskom trgu bio je montiran 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija pod nazivom Pogled u plavo dok su se ronjenju s instruktorima najviše razveselila najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. „Nisam nikad ronila i jako mi je bilo neobično disati  pod vodom, ali mi je instruktor sve objasnio pa se nisam bojala. Baš je super.“, rekla je 10-godišnja Petra iz Popovače.
Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja te upoznavanja s ronilačkom opremom posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.
Projekt Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje  čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.“, rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju) , HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj -Lučko, a sve aktivnosti mogu se pratiti na BookNow 24 portal, https://www.booknow24.com/ dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr i službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja www.promocja-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com i web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.