VODICE 2022.

Pogled u plavo u Vodicama

 

Projekt Pogled u plavo koji promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost 14. i 15. svibnja gostovao je u Gradu Vodicama u organizaciji Grada Vodice, Turističke zajednice grada Vodica i Plave Promocije na oduševljenje brojnih građana i posjetitelja.

Tijekom dva dana trajanja promotivno-edukativnog projekta Pogled u plavo više od 250 posjetitelja i građana imalo je priliku uživati u čarima i ljepotama koje ronjenja pruža pod punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Također, Pogled u plavo je posjetio i gradonačelnik grada Vodica, Ante Cukrov koji je istaknuo kako je projekt sjajno prihvaćen od građana grada Vodica, a posebno onih najmlađih te je idealna prilika za posjetitelje da steknu simpatije prema ronjenju kao aktivnosti i ne samo kako bi se kasnije bavili ronjenjem već i kako bi shvatili važnost očuvanja prirode i morskog okoliša što je izuzetno bitno za održivost nas i našeg planeta.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen posjetitelji su razgledavali ljepote podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja je bila izložena unutar bazena.

Logističku i edukativnu potporu projektu Pogled u plavo pružili su instruktori ronjenja i ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske Zagreb i Split te su brinuli za sigurnost ronioca početnika i pružili im osnovnu poduku o ronjenju i ronilačkog opremi.

Za fotografije projekta Pogled u plavo u Vodicama zaslužan je Marjan Prpić Luka.

Projekt Pogled u plavo održavao se je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.