III. Hrvatski ronilački kongres, Split

Plava promocija organizira III. Hrvatski ronilački kongres u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova,  Turističkom zajednicom splitsko-dalmatinske županije i Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic , a održavat će se 17. i 18. ožujka 2023. godine u Splitu, Hotel Amphora**** te će okupljati ronilačku populaciju iz svih dijelova Republike Hrvatske i regije, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partner kongresa je Hrvatska turistička zajednica dok je podršku pružio DC Marco Polo i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Treći hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem provodi se u cilju razmjene znanja i iskustva s kolegama u struci, a obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezano uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

Kongres će okupljati relevantne stručnjake iz različitih područja i segmenata rada; profesore, liječnike, znanstvenike, sportaše, rekreativce, volontere, službe spašavanja i dr. dok je ove godine naglasak na službe spašavanja, promociju te digitalizaciju ronilačke ponude jer osim što je generator predsezone i posezone, ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkih proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno.

U sklopu ronilačkog kongresa, 19. ožujka 2023. godine provodit  će se nekoliko ekoloških akcija čišćenja podmorja u kojima će sudjelovati sudionici i posjetitelji kongresa s ciljem ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

Kongres će sadržavati i izložbeni prostor gdje će izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najnovije usluge, proizvode i tehnologije iz Hrvatske i inozemstva dok se ujedno nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

Veliki doprinos u provedbi kongresa i Eko patrole / Dalmacija pružili su sponzori: Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Highfield boats, Garmin, Reef d.o.o, Santi, Divesoft, Suex, Drinkomatic i Mitsubishi Motors.

Program možete preuzeti ovdje: III.Hrvatski ronilački kongres, program

Radujemo se Vašem dolasku!