PROGRAM – III. Hrvatski ronilački kongres

PROGRAM / III. HRVATSKI RONILAČKI KONGRES
17. i 18.03.2023. / Split / Hotel Amphora****

Splitsko-dalmatinska županija koja obiluje atraktivnim ronilačkim lokacijama upravo je mjesto okupljanja ronilačke struke i domaćin III. Hrvatskog ronilačkog kongresa koji će se održavati 17. i 18. ožujaka 2023. godine u Splitu, Hotel Amphora****, a okupljat će ronilačku populaciju na jednom mjestu u cilju razmjene znanja i iskustva s relevantnim stručnjacima iz različitih područja i segmenata rada.

III. Hrvatski ronilački kongres provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija d.o.o., u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic.

 

Program kongresa možete preuzeti ovdje: III.Hrvatski ronilački kongres, program

Prijave su moguće putem linka / najkasnije do 15. 03. 2023.: https://www.pogleduplavo.com/3-hrvatski-ronilacki-kongres

  • za dodatne informacije možete nas kontaktirati putem maila: info@plava-promocija.com

Hrvatski ronilački kongres koji već treću godinu okuplja ronilačku populaciju na jednom mjestu, obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezane uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

Ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkog proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno, te će posjetitelji kongresa imati jedinstvenu priliku sudjelovati u raspravama i saznati najnovije  informacije na zanimljivim aktualnim predavanjima i sudjelovati u raspravama.

Kongres se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok je partner kongresa Hrvatska turistička zajednica, a podršku su pružili Ronilački centar Marco Polo i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Važan segment kongresa je područje zaštite podmorja i ekologije kao preduvjeta za razvoj ronilačkog turizma u Hrvatskoj, a izuzetno je važno podizanje razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode te će ronioci i posjetitelji kongresa sudjelovati treći dan, 19. ožujka 2023. u ekološkoj akciji čišćenja podmorja Eko patrola / Dalmacija. Ronioci će čistiti podmorje na tri lokacije;  Split, Solin i mjesto Povlja na Braču.

Veliki doprinos u provedbi kongresa i Eko patrole / Dalmacija pružili su sponzori: Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Highfield boats, Garmin, Reef d.o.o, Santi, Divesoft, Suex, Drinkomatic  i Mitsubishi Motors Hrvatska.

Kongres će sadržavati i izložbeni prostor gdje će brojni izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najsuvremeniju ronilačku opremu te prikazati najnovija dostignuća, proizvode i usluge, a ujedno se nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

 

Radujemo se Vašem dolasku!