MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE

Promocija Hrvatske kroz ronjenje
na 26. međunarodnom sajmu nautike

 

Projekt Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje nastupao je na 26. međunarodnom sajmu Nautike na Zagrebačkom Velesajmu od 22. veljače do 26. veljače 2017. godine.

Uz izvrsnu posjećenost sajma Nautike gdje se je mogao vidjeti veliki broj različitih plovila, okušati u ronjenju, dobiti informacije o ronilačkim lokacijama i upisati tečaj ronjenja projekt Pogled u plavo okupio je kompletnu ronilačku ponudu u Hrvatskoj kroz ronilačke klubove, ronilačke centre, službe spašavanja i hrvatske proizvođače ronilačke opreme.

Svoju ponudu, usluge i aktivnosti su predstavili su: Hrvatski crveni križ, JVP Karlovac, JVP Zagreb, PGD Sevnica, kao i proizvođači ronilačke opreme.

U suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnicom Zagrebački Velesajam organizator projekta Pogled u plavo, Agencija Promocija ronjenja i  Nemo Adria u sklopu projekta na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo promjera 10 m zaronili su besplatno preko 250 djece i mladih.

Uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, članova specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, svi posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku spoznati vještine i čari ronjenja te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom.

Osim službi spašavanja, svoj rad i aktivnosti u sklopu projekta predstavili su i brojni ronilački klubovi: HRVI Nemo-Adriatic, RK Sisak, DPS Zagreb, Geronimo, Roniti se mora, KPA Marsonia, RK veterana 4. gardijske brigade, Bofor, RK Solin, Ronilačko ekološki klub Podstrana.

Također predstavljen je i Ljetni avantura kamp 2017., aktivan odmor za djecu i mlade koji se provodi u suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnicom Vladimir Nazor, dok se je u sklopu sajma Nautike u okviru Pogleda u plavo mogla pogledati i izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Projektu se je priključio i ambasador projekta Pogled u plavo, Goran Čolak, višestruki svjetski i europski Guinnessov rekorder u ronjenju na dah koji je promovirao ronjenje kao aktivnost te je najavio sljedeće nastupe projekta Pogled u plavo diljem Hrvatske i izvan granica Republike Hrvatske.

Više o svemu na ronilačkom portalu Gorgonija i SCUBAlife koji prate Pogled u plavo kroz sve nastupe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu za sve posjetitelje sajma Nautike u sklopu projekta Pogleda u plavo pobrinulo se je Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Projekt Pogled u plavo održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.