Edukacija članova DVD-a Trnje, Crikvenica 2020.

U organizaciji Agencije Promocija ronjenja te uz stručni nadzor Instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama (članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hirnim situacijama Grada Zagreba ) održan je tečaj ronjenja za članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnje.

Više od deset polaznika prisustvovalo je početnom tečaju ronjenja OWD ( Open Water Diver ) koji se je sastojao od teoretskog i praktičnog djela, a sve uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti i Odluka stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tečaj ronjenja održavao se je u Crikvenici, Hostel Stoimena, podružnica Vladimir Nazor, a uz osnovne propisane vježbe ronjenja na otvorenim vodama polaznici su radili i nekoliko specijalizacija što je uključivalo rad s podvodnim padobranima, pretrage terena i rad s podvodnim dronom.

“Po završetku tečaja polaznici su pristupili ispitu znanja te su ga uspješno savladali početni tečaj ronjenja OWD na što smo izuzetno ponosni. Također veliko zadovoljstvo bilo mi je raditi s članovima DVD-a Trnje obzirom da im je sigurnost na prvom mjestu te im je sam princip i način rada poznat”, rekla je instruktorica ronjenja, Zlatka Horvat.

Veliku podršku i potporu pružili su Honda Marine Hrvatska i Fred Bobek d.o.o. – generalni zastupnik Honda Marine za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru te Highfield Boats ustupanjem plovila.