Eko akcija, Vodice

 U ekološkoj akciji čišćenja Rive i Porta u Vodicama podmorja sudjelovali su ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, brojni članovi ŠRK Mali Porat koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj ekološkoj akciji, zatim Katolički skauti župe Vodice te instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog centra Vodice Dive.

Ova ekološka akcija čišćenja podmorja u Vodicama održavala se je u organizaciji Grada Vodica, Turističke zajednice Grada Vodica i u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.

„Vodice su turistička destinacija dok stanovnici Vodica žive za turizam i od turizma i naravno da je vrlo bitna čistoća našeg podmorja kako bi gosti mogli uživati u čistom moru, a naši stanovnici su vrlo osviješteni. Pozdravljam ovaj projekt Pogled u plavo koji propagira ronjenje kao aktivnost te ekološku komponentu, propagira ljepote našeg podmorja ali i osvještava ljude da paze na podmorje. Ovo je sjajan projekt gdje posjetitelji mogu uživati osim u ronjenju tako i u podvodnoj izložbi fotografija dok naši sugrađani i gosti mogu dobiti informacije o ronilačkoj opremi i o ronjenju.“, istaknula je Nelka Tomić, gradonačelnica Grada Vodica.

Ekološkoj akciji čićenja podmorja prisustvovali brojni ronioci Ronilačkog centra Vodice Dive, dok je instruktor ronjenja i vlasnik ronilačkog centra Vodice Dive, Stipe Birin istaknuo kako se ekološke akcije čišćenja podmorja provode svake godine, a smeća se tijekom godine nakupi jako puno što se redovito čisti.

„Čisto more je preduvjet dobre turističke sezone i gosti to znaju cijeniti, a Vodice imaju plave zastave po svojim plažama. Mi u Turističkoj zajednici grada Vodica puno ulažemo u izgled mjesta i čistoću mora. Gosti jako cijene čistoću podmorja, a mi doista vodimo brigu o tome te osim čišćenja podmorja radimo i akcije čišćenja uzobalja. Ovakve akcije kao što je Pogled u plavo vjerujem da će još više doprinijeti razvoju ronilačkog turizma.“ rekla je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Nakon ekološke akcije svi zainteresirani imali su priliku upoznati se s ronilačkom opremom i osnovnim pravilima ronjenja te zajedno s instruktorom ronjenja zaroniti u bazen Pogleda u plavo i spoznati čari, vještine i ljepote ronjenja, a ujedno i razgledavati podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.