Čišćenje rijeke Novčice

U organizaciji Promocije ronjenja, Grada Gospića i Turističke zajednice grada Gospića te uz veliku podršku HGSS Stanice Gospić održana je velika ekološka akcija čišćenja dijela rijeke Novčice u Gospiću.

„Rijeka Novčica je doista biser Grada Gospića, a danas se nalazimo u ekološkoj akciji čišćenja rijeke kako bi omogućili našoj djeci koja ovdje dolaze svakodnevno kupanje u čistoj rijeci. Izvukli smo jako puno glomaznog otpada, bicikle, kante, vrećice. Cilj ovakvih akcija je očuvanje naše prirode i okoliša, a za dobrobit svih Gospićana“, istaknula je Maja Strilić, direktorica Turističke zajednice grada Gospića.

U ekološkoj akciji čišćenja rijeke Novčice sudjelovali su ronioci Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, članovi HGSS Stanica Gospić, te Specijalistički ronilački tim DVD Jastrebarsko, „Jastrebovi“.

„Dubina rijeke Novčice je od 4 do 10 m, međutim slaba je vidljivost, a što se tiče čistoće rijeka je dosta čista i posljednjih godina rijeka ima sve veći broj kupača. Članovi HGSS stanice Gospić podržavaju ovakve akcije te smo se sa zadovoljstvom pridružili i ovoj ekološkoj akciji.“, rekao je Josip Brozičević, pročelnik, HGSS Stanica Gospić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.