Eko akcija, Jarun

Članovi Nemo-Adria Rescue Teama sudjelovali su u još jednoj ekološkoj akciji, tradicionalnom “Think green – Jarun 2018.”

Već osmu godinu za redom ronilački klub RK Roniti se mora u suradnji s National Geographic Hrvatska pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, organizira podvodno čišćenje gradskog jezera Jarun dok su članovi Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, pružili podršku ovoj doista hvalevrijednoj akciji.

Cilj ove akcije nije samo čišćenje jezera već i ukazivanje na globalni problem zagađenja te poticanje sugrađana na odgovornije ponašanje vezano uz gospodarenje otpadom.

“Nemo-Adria Rescue Team već duži niz godina sudjeluje u ekološkim akcijama čišćenja Jaruna kako bi pridonijeli podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja prirode i okoliša te dali podršku našim dragim prijateljima i kolegama ronilačkog kluba RK Roniti se mora. Izvukli smo dosta otpada koji se svake godine nakupi na dnu jezera.”, istaknuo je Rene Cipovec, instruktor ronjenja i voditelj Nemo-Adria Rescue Teama.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.