GUINNESS 2014., Vir

Goran Čolak oborio Guinnessov rekord u ronjenju na dah

Europski i svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah, Goran Čolak postavio je novi Guinnessovn rekord u ronjenju na dah s prethodnim disanjem čistog kisika te je zaronio na čak 23 minute i 1 sekundu te je tako nakon Zagreba uvrstio i Vir u Guinnessovu knjigu rekorda.

„Ne znam za svemir, ali na planeti Zemlji svakako sam jedini“, odgovorio je Goran na pitanje novinara postoji li u svemiru netko tko može duže zadržati dah od njega.

“Osjećaj je lijep, sjajan, ali ovaj sam rezultat očekivao. Prvi mi je emocija bila olakašnje što sam uspio napraviti ono što sam najavio, a sreća dolazi kasnije. Iskreno, volim osjećam pobjede i radosti zbog postizanja zacrtanih ciljeva, no nakon pola sata idem dalje, odnosno sve ispočetka prema novim ciljevima.“, rekao je Goran nakon obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah.

Općina Vir i VIR turizam d.o.o. pobrinuli su se da na najspektakularniji mogući način otvore „Virsko ljeto“ pa su na glavnom gradskom trgu ugostili projekt Pogled u plavo i Gorana Čolaka, te tako svojim građankama i građanima kao i posjetiteljima Vira omogućili uzbudljiv i atraktivan vikend.

Svi posjetitelji ponovno su imali prilike probati zaroniti u punoj ronilačkoj opremi i pogledati podvodnu izložbu fotografija jadranskog podmorja, fotografa Marjana Radovića, voziti se hrvatskim gumenjakom Vento 500 koji je imao svoju premijeru upravo na Otoku Viru, a generalni sponzor Samsung promovirao je najnoviju ponudu u mobilnoj telefoniji.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.