POPOVAČA 2020.

Ronilački vikend u Popovači

Ljeto u Popovači već treću godinu za redom je počelo postavljanjem montažnog bazena projekta Pogled u plavo na glavnom gradskom trgu u organizaciji Grada Popovače, Turističke zajednice grada Popovače i u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.

Tako su i tijekom vikenda, 27. i 28. lipnja 2020. svi građani i posjetitelji Popovače imali priliku spoznati osnovne tehnike i pravila ronjenja te potpuno besplatno uživati u ljepotama ronjenja uz mogućnost razgledavanja podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja kojima Hrvatska obiluje.

Ronilački tim projekta Pogled u plavo posebnu pozornost posvetio je provođenju svih propisanih epidemioloških mjera, uputa i preporuka HZJZ-a, a sukladno propisanim posebnim mjerama PSS asocijacije svi posjetitelji nakon potrebne dezinfekcije imali su jedinstvenu priliku besplatno zaroniti uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

Instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, nakon provedbe posebnih epidemioloških mjera, kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi brinuli su se za sigurnost ronioca početnika i u bazenu.

Veliku podršku projektu pružaju i članovi Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko i AdriatiCro Zagreb koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu te se brinuli za sigurnost ronioca u bazenu i izvan bazen, a kao i prethodnih godina Pogledu u plavo se posebno raduju oni najmlađi kojima je ovo jedinstvena prilika za upoznavanje s ronilačkom opremom i općenito ronjenjem kao aktivnošću.

Projekt Pogled u plavo koji se provodi u organizaciji Agencije Promocija ronjenja ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja kao aktivnosti i ponuda u ronjenju za sve zaljubljenike u podvodni svijet, a osim promotivnog karaktera ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima te da se i ubuduće uključuju u promotivne i edukativne programe.

„Želja nam je da ljeto u Popovači bude projekt za naše građane i one najmlađe koji ostaju u Popovači kako bi ljeto proveli što bezbrižnije i aktivnije, pa je tako i ove godine Turistička zajednica grada Popovače učinila velike napore kako bi se ovo ljeto maksimalno prilagodili novonastaloj situaciji. Izostala su velika okupljanja, kulturna događanja i koncerti kako bi zaštitili ljude, a ujedno i zadovoljili sve preporuke i uvjete.

Pogled u plavo je manifestacija koja privlači zaljubljenike u ronjenje i sve ostale koji se žele educirati u ovom segmentu i smatram da smo u tome uspjeli. Uz to imamo i još neke manifestacije, pa smo tako organizirali i ljetno kino koje će biti u noćnim satima, a ujedno će privući naše građane.“, istaknuo je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače.

 Manifestacija se je odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu i podržavaju projekt već duži niz godina.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com.

Medijski pokrovitelji projekta Narodni radio http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, ronilački web portal Gorgonija www.gorgonija.com te web portal Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.