OGULIN 2020.

Ronilački spektakl na Ogulinskom festivalu bajke

Uz bogati i zanimljivi program 15. Ogulinskog festivala bajke, 12. i 13. rujna 2020. u Ogulinu se je održavala prava ronilačka atrakcija Pogled u plavo koji postaje vrlo atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske.

Povodom Dana Grada Ogulina brojni građani i posjetitelji Grada Ogulina zaronili su u Ogulinski festival bajke i spoznali sve čari i ljepote koje ronjenje pruža nakon savladavanja osnovnih tehnika i pravila ronjenja.

 „Kako bi obogatili Ogulinski festival bajke naši Ogulinci i svi posjetitelji festivala bajke ove godine imaju priliku uživati u ronjenju i doživjeti Ogulin pod vodom u sklopu projekta Pogled u plavo. Ova atraktivna manifestacija upotpunjenje brojne događaje i programe koje smo organizirali za naše građane i posjetitelje povodom Dana Grada Ogulina“, istaknuo je Dalibor Domitrović, gradonačelnik grada Ogulina

 Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom te savladavanja osnovnih tehnika ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko i ronioci vatrogasci DVD-a Jastrebarsko.

Ronjenju u 10-metarskom montažnom bazenu projekta Pogled u plavo, a pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja najviše su se razveselila najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron.

Nikad prije nisam ronila i bilo mi je prekrasno, htjela bih roniti i u moru. Super je osjećaj kad možeš disati i gledati pod vodom“, rekla je 11-godišnja Iva.

Manifestacija se je održavala u organizaciji Grada Ogulina, Turističke zajednice grada Ogulina te Agencije Promocija ronjenja u potpuno kontroliranim uvjetima te s posebnim naglaskom na poštivanje i provođenje svih epidemioloških mjera sigurnosti i Odluka stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

 Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja, www.plava-promocija.com, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.