CROFISH 2019. – 13.međunarodni ribarski sajam

Ronilački spektakl na sajmu Crofish

U gradu Poreču u sklopu 13. međunarodnog ribarskog sajma Crofish održavao se je pravi ronilački spektakl Pogled u plavo.

Tijekom tri dana trajanja Crofish sajma osim velikog broja izlagača i bogatog programa, na sajmu je bio montiran 10 metarski bazen projekta Pogled u plavo gdje su svi posjetitelji sajma imali jedinstvenu priliku besplatno se okušati u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i u pratnji instruktora ronjenja te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja.

Projekt Pogled u plavo gostovao je u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Agencije Promocija ronjenja, a cilj ovog projekta je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje vodenim aktivnostima te promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju.

„Segment ribarstva je od strateške važnosti cjelokupnog ribarskog sektora Republike Hrvatske, a jedan od ciljeva Crofish sajma je okupiti na jednom mjestu cijeli ribarski sektor ne samo s područja Republike Hrvatske nego i šire. Ovo je 13 izdanje Crofisha dok su na samom događaju prisutna 95 izlagača, dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske, a predstavljaju 280 poznatih svjetskih brendova. U sklopu sajma posjetitelji također imaju priliku okušati se u probnom ronjenju pod punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima spoznati čari i ljepote ronjenja.“ istaknuo je Robert Momić, direktor sajma i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije.

 U sklopu projekta Pogled u plavo za sigurnost ronioca brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci vatrogasci DVD-a Jastrebarsko koji su bili na raspolaganju svim zainteresiram posjetiteljima.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi kao i svim sigurnosnim elementima svaki posjetitelj koji je zaronio u bazen projekta Pogled u plavo imao je priliku obići i razgledavati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, Marjana Radovića, a u kojoj su uživali brojni posjetitelji.

Ronjenje je najbolja aktivnost gdje se riba može vidjeti u svom prirodnom staništu, a Pogled u plavo je prvi korak gdje se mogu spoznati osnovne tehnike i vještine ronjenja. Na oduševljenje brojnih posjetitelja već drugu godinu za redom projekt Pogled u plavo gostuje na sajmu Crofish te su probna ronjenja potpuno besplatna za sve posjetitelje.“ rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.

Projekt Pogled u plavo odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su: REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko, a sve aktivnosti Promocije ronjenja mogu se pratiti na BookNow 24 portal, https://www.booknow24.com/.

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja www.plava-promocija.com te na stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.